O nama

Restoran smješten u Frankopanskoj 11 u svojoj ponudi ima hit jela iz više azijskih zemalja

U Zagrebu se 28.08.2020., u 11.30 otvorio novi restoran azijske kuhinje, Sakura. Nalazi se u Frankopanskoj ulici na broju 11, a iza njega stoji Kineskinja Zhizhi Liao. Osobno vodi cijeli koncept i otkriva kako je u Hrvatsku stigla prije više od 12 godina, s roditeljima koji se cijeli život bave ugostiteljstvom. Srednju školu na talijanskom jeziku završila je u Rijeci, a po preseljenju u Zagreb je odlučila da se i sama želi okušati u vođenju restorana. “Uspjela sam okupiti tim ljudi kojima vjerujem, a želja mi je neku svoju viziju hrane prenijeti na goste”, rekla nam je.

TRADICIONALNO UREĐENJE U JAPANSKOM STILU RESTORANA

Interijer restorana uređen je tako da odmah prepoznate tip hrane koji se ondje poslužuje; na svakom su stolu postavljeni štapići za jelo, kao i posudice za umake, poput soja sosa. Osim toga, tu je i ograđeni drveni dio s niskim stolovima karakterističnim za japanske restorane. Takvo što, kaže vlasnica, u Zagrebu, koliko je njoj poznato, još ne postoji. Što se tiče konkretne ponude jela, Liao kaže kako je željela da naglasak bude na japanskoj kuhinji i jelima poput sushija jer ga i osobno jako voli, zbog čega i ime restorana dolazi iz Japana i označava cvijet trešnje, čiju ćete umjetnu repliku vidjeti na zidu odmah po ulasku u restoran.

CHIRASHI ZDJELE, TEMPURE, YAKITORI RAŽNJIĆI I POHANO MLIJEKO

Uz uobičajene kombinacije sa sushijem, poput onih s rižom, tempurom ili avokadom, ističe da u svojoj ponudi ima i nešto što domaća publika još nije imala prilike probati, sushi s crnom rižom, kao i sushi s kozicama i mangom, koji pažnju privlače već vizualno. Osim sushija, neka od japanskih jela koja ćete ondje moći kušati uključuju miso juhu i yakitori ražnjiće, jela s udon i soba rezancima, chirashi zdjele s rižom i mesom, gyoze raznih tempura. No, u ponudi su i poznata jela drugih azijskih zemalja, poput vijetnamskih rolica sa svinjetinom, kozicama, povrćem i staklenim rezancima i kiselo-ljute kineske juhe. Zanimljiva je i ponuda deserata, iz koje nam Liao posebno izdvojila pohano mlijeko, matcha tiramisu i mochi, japanski kolač od riže.

Kad je riječ o ponudi pića, ona prati ponudu hrane, pa Liao tako sugerira da prilikom ručka ili večere obavezno probamo tajlandsko, kinesko ili japansko pivo, sake te rakiju od bambusa i ginsenga.

Konačno, moramo spomenuti još jedan bonus ovog novog restorana – baš će svaki dan, uključujući i nedjelju raditi od 11:30 pa do ponoći, dok dostavu zasad nema, ali je u bližoj budućnosti planira uvesti.

super1.telegram.hr

Powered by SAKURA Team 2020